Lieve mensen, ik kan het nog steeds niet helemaal geloven, maar er is een uitgever oprecht geïnteresseerd in mijn manuscript en wil het graag uitgeven als het kwalitatief goed genoeg is!!! 

What? Say that again! 

Avenir Publishing gaat wellicht mijn boek uitgeven!!! 

Wat???

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik mijn laatste blog over mijn boek in wording. Ik had toen net de eerste versie af en was zo trots als een pauw. Mijn droom, een eigen boek, was weer een klein stapje dichterbij gekomen. Bloed, zweet en tranen had het gekost, maar ik was zo blij. 

Samen met mijn redactrice Eva Disselhoff ben ik vervolgens hard aan de slag gegaan en heb ik zo’n 60.000 woorden geschrapt. Dat was een gigantische klus, maar absoluut nodig om er een mooi, krachtig en leesbaar manuscript van te maken. De eerste versie heb ik puur voor mezelf geschreven, daarna ben ik gaan kijken wat er voor de lezer wel of niet relevant is. Met nog zo’n 90.000 woorden op de teller zullen er nog wel wat hoofdstukken/alinea’s wegvallen, maar het eindresultaat is nu echt in zicht. Spannend!

Terwijl ik achter de schermen druk bezig ben om de laatste feedback op mijn manuscript te verwerken zodat het daarna nog één keer naar mijn redactrice kan, heb ik inmiddels een aantal gesprekken met Jet Hoogerwaard, de vrouw achter Avenir Publishing, achter de rug. En weet je wat het leuke is?  Jet en kennen elkaar van het tijdschrift Mijn Geheim. Tien jaar geleden had ik daar mijn eigen column en schreef ik ervaringsverhalen. Jet was de eindredacteur en is me blijven volgen, ook nadat ik bij Mijn Geheim stopte. Een paar maanden geleden zijn mijn zusje en ik voor Mijn Geheim geïnterviewd door Jet en is het balletje gaan rollen.

Vorige week zondag hebben Jet en ik elkaar voor het eerst ontmoet op de Dordtse Boekenmarkt waar ik ook haar debuutroman ‘De Kaper’ heb gekocht en laten signeren. Daarnaast heb ik uitgebreid met Jet gesproken. Ik voel zeker dat er een wederzijdse klik is en vind het heel bijzonder hoezeer ze gelooft in mijn verhaal. Natuurlijk snap ik ook dat ze eerst mijn manuscript gelezen moet hebben, voordat ze een eindoordeel kan geven (ja of nee), maar ik heb besloten om mijn manuscript als eerste alleen naar haar te sturen als het af is, zodat we samen kunnen kijken of er een samenwerking in zit en mijn boek wellicht bij Avenir Publishing zal verschijnen. 

Ik slaap al een week slecht door alle opwinding. Want hoe gaaf is het dat iemand zo z’n best doet voor jou op basis van vroegere geschreven columns en levensverhalen? Dat begin ik me steeds meer te realiseren, alsmede dat je niet altijd alles kunt regisseren. Ik had een bepaalde weg in gedachten qua zoektocht naar uitgeverijen en die weg loopt nu compleet anders. Tja, het leven is niet te regisseren, dat blijkt maar weer. 

De komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen en wanneer ik mijn manuscript naar Avenir Publishing heb opgestuurd. Wish me luck.