Schrijfster Engelina Fenn debuteerde begin november met haar boek ‘Ontsnapt aan de dood’ en is nu Nederland aan het veroveren. Zaterdag 24 november komt zij naar Lelystad toe. Ik legde haar vijf vragen voor.

 

 1. Vertel eens, wat kom je aankomende zaterdag precies doen in de Readshop van Lelystad, gevestigd in de Kroonpassage?
  Ik kom mijn boek promoten en verkopen. Mensen kunnen mij vragen stellen over mijn verleden. Wanneer men mijn boek koopt, zal ik deze signeren en er desgewenst een leuke tekst in schrijven. Kom allemaal gezellig langs, ik ben zeker in voor een praatje!
   
 2. Hoe zou jij je boek ‘Ontsnapt aan de dood’ omschrijven?
  In mijn waargebeurde thriller neem ik je mee naar mijn onuitwisbare verleden. Een leven wat je totaal niet voor ogen hebt. Drugshandel, afpersing en afrekeningen in het criminele circuit… Het is bijna wekelijks in het nieuws. Als je eenmaal in het web van de criminelen zit, is een weg eruit bijna onmogelijk. Het maakt overleven een kunst op zich. 
 3. Waarom is jouw debuut een perfect cadeau met het oog op de naderende feestdagen?
  Het is een mooi cadeau voor iedereen die van lezen houdt. De lezer zal onder de indruk zijn en al lezend kunnen genieten van de koude winterdagen. Perfect voor onder de kerstboom. 
 4. Heb je een bepaalde missie met jouw boek?
  Jazeker heb ik een missie met mijn boek. Eén met een schrijnend, zwart randje, die de rauwe kant van de maatschappij laat zien. Zo moet mijn boek gaan dienen als een waarschuwing om (kwetsbare) jongeren niet dezelfde fout te laten maken als ik ooit. 
 5. Gaan we in de toekomst nog veel meer van jou horen?
  Ja, dat is zeker de bedoeling. Voor nu ben ik druk met mijn debuut, die ik probeer goed onder de aandacht te brengen. Als dat allemaal een beetje op rolletjes loopt, ga ik beginnen aan mijn tweede boek. Het borrelt inmiddels al aardig in mijn hoofd voor een nieuw verhaal, het wil eruit! Losse flodders overal.

46007462_1112688105571299_5654496690552438784_n