Jaaaaaa, het is zo ver: de dsmmini van dsmmeisjes over borderline is uit!!! In dit e-book komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij de borderline persoonlijkheidsstoornis? Maar liefst 87 pagina’s zijn gevuld met ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s. Deze dsmmini is voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning, nieuwe inzichten of een hart onder de riem.

Quess what??? Ook ik heb een bijdrage geleverd aan deze dsmmini. Onlangs werd me door Rivka Ruiter (schrijfster van deze dsmmini en medeoprichter van dsmmeisjes) gevraagd hoe mensen met borderline en hun naasten praktisch om kunnen gaan met deze persoonlijkheidsstoornis. Dat is natuurlijk best een lastig vraagstuk, maar wel eentje waar ik me graag in wilde verdiepen. En dat heb ik dan ook gedaan. Het resultaat is een artikel over mensen met borderline en naasten in hun kracht geworden, waarin ik moet concluderen dat een betere onderlinge band echt mogelijk is. Met alle kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan hoop ik zoveel mogelijk mensen tips en adviezen mee te geven, zodat zowel degene met borderline als hun naasten elkaar beter zullen begrijpen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn artikel (pagina 61-65) vinden en er wellicht ook daadwerkelijk iets mee kunnen. Dat zou natuurlijk het allermooiste zijn.

Ik heb inmiddels de hele dsmmini over borderline aandachtig gelezen en wat is ie mooi geworden!!! Ik ben ontzettend trots. Rivka heeft met deze dsmmini een prachtig, veelzijdig, goed leesbaar en interessant e-book geschreven. Al met al bevat deze dsmmini een schat aan informatie en zou het bij elke hulpverlener/organisatie als verplicht leesmateriaal moeten gelden. Het e-book is te koop voor €4,99 via deze link.