Psysalon NOP schreef het volgende persbericht over mijn komende lezing:

Je hoort er wel eens over, maar hoe is het eigenlijk om te leven met borderline? Vaak heerst er veel taboe over dit onderwerp en bestaan er veel vooroordelen. Genoeg reden voor ervaringsdeskundige en schrijfster Anika Rooke om dit onderwerp uit de taboesfeer te willen halen. Ze is druk bezig met het schrijven van haar eerste boek en geeft lezingen over haar ervaring met borderline. Ze komt ook donderdag 23 januari bij de Psysalon in Emmeloord haar verhaal doen.

Anika vertelt op persoonlijke en boeiende wijze wat het betekent om een persoonlijkheidsstoornis te hebben.

Anika: “Je somber voelen, last hebben van stemmingswisselingen, onbeheersbare woedaanvallen, de neiging om jezelf opzettelijk pijn doen… In mijn lezing geef ik je een kijkje in mijn leven met borderline, depressie en zelfbeschadiging. Ik vertel door welke gebeurtenissen ik steeds verder afzakte, maar ook hoe ik na zestien jaar keihard knokken de weg naar boven weer vond. Door middel van diverse boekpassages laat ik je binnen in mijn complexe gedachtestroom, zodat je uit eerste hand hoort wat een persoonlijkheidsstoornis met een mens kan doen. Mijn verhaal is heftig, maar biedt ook zeker hoop. Na afloop van mijn lezing is er alle ruimte om vragen te stellen of verder met elkaar in gesprek te gaan. Ook zal mijn man aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.”

Wanneer: donderdag 23 januari 2020

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur

Waar: Bouwerskamp 14 in Emmeloord

Deze avond wordt georganiseerd door Kwintes, Amethist, Ypsilon en Carrefour. Deelname is gratis. Psysalon NOP is een ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor iemand met een psychische kwetsbaarheid.

Aanmelden is verplicht i.v.m. veiligheid en de grootte van de ruimte. Aanmelden kan via Claudia Knol (0527) 63 00 00 of mantelzorg@carrefour.nu.