Gevangen in een wereld vol drugshandel, afpersingen en afrekeningen in het criminele circuit door een aantal verkeerde keuzes; dat overkwam Engelina Fenn en ze schreef er een boek over, getiteld ‘Ontsnapt aan de dood’. In deze waargebeurde thriller neemt ze de lezer mee naar haar onuitwisbare verleden waarin overleven al snel een kunst op zich wordt. Inmiddels is de derde druk bij uitgeverij Palmslag een feit. Heb jij dit boek nog niet gelezen? Ga dat dan zeker doen, je zult er geen spijt van krijgen.

‘Ontsnapt aan de dood’ is namelijk een geslaagde thriller, verteld in de ik-vorm, die bladzijde na bladzijde blijft boeien. Elk hoofdstuk heeft z’n eigen cliffhanger, waardoor stoppen met lezen geen optie is. Ik ging als lezer helemaal mee in de angst en spanning van de hoofdpersoon. Ook de beeldende schrijfwijze sprak me bijzonder aan. Als leek heb ik een bijzonder kijkje gekregen in een criminele wereld vol leugens, afrekeningen, bedrog en valse hoop waar ik eerder niet veel weet van had. Ik heb waanzinnig veel respect voor Engelina en haar strijdlust. Zonder die eigenschap had ze het anders waarschijnlijk niet na kunnen vertellen. Haar boek dient dan ook als een waarschuwing om (kwetsbare) jongeren niet dezelfde fout te laten maken als dat zij ooit gemaakt heeft.

Meer weten of Engelina’s boek kopen? Klik dan hier of bekijk de boektrailer.