Onlangs was ik in De Meern voor de opnames van een podcast, genaamd: ‘Pillencast’. Rob Schaap, die zelf een bipolaire stoornis heeft, praat elke week met een gast die eveneens ‘gezegend’ is met een of meerdere psychische stoornissen. Samen gaan ze uitgebreid in gesprek over de diagnose, therapie, medicatie, acceptatie en alles wat verder ter tafel komt. Rob is op zijn website heel open over de reden waarom hij deze podcasts maakt: ‘Met mijn verhaal en de verhalen en ervaringen van anderen wil ik het beeld van psychische stoornissen bijstellen en normaliseren.’

Een geweldige missie en daar wilde ik graag aan meewerken. En weet je wat heel bijzonder was? René, mijn grote liefde, heeft ook meegepraat in de podcast. Wie had onze relatie – we zijn inmiddels twintig jaar samen – vroeger een stuiver gegeven? In gesprek met Rob kwam duidelijk naar voren dat we allebei zo ontzettend gegroeid zijn. Samen hebben we alle stormen doorstaan en nu zijn we gelukkiger dan ooit. Daar hebben we heel hard voor moeten werken, maar wat ben ik dankbaar dat ik mijn leven met René mag delen en de rust in mezelf heb gevonden. 

Met twee uur aan opnames kwamen er allerlei onderwerpen voorbij. Het is mijn verhaal over mijn leven met borderline, depressie, zelfbeschadiging, zelfhaat, dwang, verlies, rouw, medicatie, de controle verliezen, maar ook over toekomst, liefde, overwinnen, een boek schrijven, geluk en trots.

Klik hier om de hele podcast te beluisteren.